שאלת מלווה בקולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/02/2020 | 02:52 | מאת: דני

שלום רב ד'ר אני מבין שלצורך בדיקת קולונוסקופיה, מחייבים לבוא עם מלווה, האם זה בגלל שמטשטשים את הנבדק, ואולי עדיין יהיה מטושטש אחרי הבדיקה, ויתקשה להגיע לבד הבייתה, או שיש סיבה נוספת? הבנתי שהמטופל מטושטש בדורמיקום, אז מי מלביש אותו בחזרה אחרי הבדיקה? לבסוף, באם יש מצב שהנבדק ללא מישפחה, ערירי, ואין מישהו שיכול ללוותו לבדיקה, מה קורה אז? מהי הפרוצדורה במקרה ולא ניתן להשיג מלווה?

09/02/2020 | 17:59 | מאת: מישהי

שלום, ידיד שלי הלך לבד לבדיקה ולא קרה לו כלום. גם לי יש בדיקה בעוד חודש קולונסקופיה ואני הולכת לבד. לוקחת מונית הלוך וחזור. ברור שעדיף מלווה אבל אם אין מסתדרים. הכל טוב.

14/02/2020 | 21:34 | מאת: דני

שלום ל מישהי גם אני יכול ללכת לבד, זה לא עיניין גדול, השאלה שלי מכוונת בעיקר להסכמת הצוות לעשות את הבדיקה כשאין מלווה, אצלי זה בקופ'ח כללית, בדיקה במסגרת מרפאה, האם יסכימו לעשות לי את הבדיקה כשאין לי מלווה,? עד עכשיו הייתי שומע שלא, האם כן יבצעו גם ללא מלווה, זו השאלה שאני שואל כאן

15/02/2020 | 12:40 | מאת: מישהי

היי, אני במכבי ואצלנו מאפשרים לבוא ללא מלווה. אין לי מושג איך זה בכללית. בהצלחה !

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה