מבקש ייעוץ בנושא אנמיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/01/2020 | 23:26 | מאת: לא רופא

שלום דוקטור. אימי סבלה מצואה כהה (חום כהה עד ירוק כהה על גבול שחור)במשך כיומיים לערך, לאחר כיומיים הצואה התבהרה במקצת. הצואה לרוב במבנה רגיל ורק הצבע שונה מהנורמה. הרופא משפחה ביקש בדיקות דם מקיפות ובדיקת דם סמוי. בבדיקות דם התגלה אנמיה עם המוגלובין כ10.2, בדיקת דם סמוי שלילי(בשיטה החדשה של מברשת ה קטנה, אולי הדגימה הייתה קטנה מדי? האם יש רגישות לזיהוי דם מכל מערכת העיכול או רק דם טרי?) ההנחיה שקיבלנו היום מהרופא משפחה היא לחזור על בדיקות דם עוד שבועיים ולקבוע תור ישירות לבדיקת לקולנוסקופיה וגסטרוסקופיה . אנחנו סומכים על רופא המשפחה ב100 אחוז אך רוצים לשמוע עוד חוות דעת. 1. האם מקרה מסוג זה נחשב מקרה חירום? 2. האם כדאי ללכת לבית חולים כמקרה חירום אם זמן ההמתנה לבדיקה יהיה ארוך? 3. מהי המלצתך במקרה הנל? 4.בנושא דם סמוי וצואה כהה, האם הבדיקה החדשה רגישה לדם ממערכת עיכול עליונה והאם כמות מועטה בדגימה יכולה ליצור false negative? בברכה וכבוד

1. לא 2. לא 3. מסכים עם המלצות רופא המשפחה 4. בדיקת דם סמוי אינה רגילה למעי הדק והקיבה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה