endoscopic clipping of diverticula

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/12/2019 | 14:08 | מאת: מיכאל

שלום, יש לי דיברטיקוליטיס ישנו טיפול חדש בלונדון שמעלים את הדיברטיקולות באמצעות קולונסקופיה וסגירה עם קליפים. יש מושג מתי זה יהיה זמין בארץ? זה במקום ניתוח כריתה של הסיגמא https://www.healio.com/gastroenterology/interventional-endoscopy/news/online/%7Bafdb38b7-f1d8-4747-9273-9bdf50a9991b%7D/endoscopic-clipping-shows-promise-in-diverticular-disease

מדובר על דיווחראשוני על 9 מטופלים בלבד. לא מדובר בפרקטיקה מקובלת.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה