נטילת נקסיום ואוכל - זמנים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

27/12/2019 | 01:08 | מאת: יוסי

שלום דוקטור היקר. מתי עדיף מבחינת האוכל לקחת את הנקסיום? לפני אוכל? אחרי אוכל? כמה זמן לפני אוכל? או כמה זמן אחרי אוכל? תודה

27/12/2019 | 19:40 | מאת: Big Nog

ראשית, נוגדי חומצה כנקסיום וכל היתר עדיף ליטול לפי הצורך - בזמן שיש לך צרבת. ולא על בסיס קבוע. אם אתה סובל מצרבת כמעט כל יום ומעוניין למנוע עוד לפני שהיא מופיעה, ייתכן שכדאי לך לעבור לטאמז בשילוב עם פמוטידין, משום שנקסיום (אם נלקח יום יום) מזרז את התהליך של טרשת עורקים וכך מעלה סיכון לשבץ ומחלות לב. בכל זאת תמתין לתשובה מאחד הרופאים פה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה