הליקובקטר פלוארי בכל המשפחה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/12/2019 | 16:41 | מאת: שרון

שלום רב. לאחרונה החלה אישתי בטיפול מרובע בחיידק הנ״ל. כפעולה מונעת גם אני וגם שני ילדיי, האחד בן 3.3 ובשני בן 1.9 עשינו בדיקה ויצאנו חיוביים. אני אישית לי 37 שנים ומעולם לא סבלתי מבעיות כיבה. לא בטוח שגם ארצה להתחיל טיפול כזה חזק. אבל מה עם ילדיי הקטנים? גם הם לא מראים סבל כזה או אחר ובעצם רק אישתי סבלה. האם חייבים לקחת טיפול אנטיביוטיקה כזה כבד וקשה? האם החיידק הנ"ל כזה מסוכן ויש מצב לסיבוך או סרטן או כל רעה אחרת ממנו? אשמח לתשובה, תודה מראש...משפחת הליקובקטר...מסתבר...: (

באופן עקרוני ורשמי אכן ההליקובקטר הוכר כגורם מעורב אפשרי בממאירות של הקיבה (מסוגים שונים). לגבי הגישה הטיפולית והצורך בהכחדה מציע לפנות לייעוץ מסודר ולדון ביתרונות ובחסרונות ומתוך הבנת הרקע הרפואי האישי של כל אחד.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה