Hiatus הרניה ממצא בגסטרוקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/12/2019 | 02:15 | מאת: נורית

שלום. בבדיקת גסטרוקופיה נכתב נצפה בקע סערפתי קטן hiatus ,האם זה בקע גולש? והאם הבקע יכול לגדול? מטופלת בנקסיום. המון תודות.

12/12/2019 | 03:35 | מאת: נורית

לציין שיש לי גם אודם קל ברירית האנטרום וסובלת מתופעות של כאבים וצרבות. האם זה נגרם מהאנטרום או מבקע? ממש תודה.❤️👍

קיימים מספר סוגים של בקעים - גולש, פאראאזופגיאלי ("מסביב לושט") ומשולב. ברוב המקרים מדובר בבקע גולש פשוט וזה ממצא שכיח יחסית. הבקע עשוי ל"תרום" לצרבות. הכאבים עשויים להיגרם מדלקת בקיבה אך עם זאת יש לערוך בירור מסודר על מנת להבין את הגורם לדלקת, לטפל בדלקת ולברר שאין גורמים אחרים לכאב.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה