ציסטות ביליאריות בכבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/12/2019 | 22:29 | מאת: ליאת

שלום רב, אני במעקב מדי שנה בשל ציסטות בכבד. בבדיקת אולטרסאונד נכתב - הכבד מעט שומני .מספר ציסטות ביליאריות בקוטר 4.2 ס"מ בשתי אונות של הכבד . בבדיקה קודמת כשנה לפני נכתב מספר ציסטות בקוטר 3.5 ס"מ ולא הוזכרה המילה ביליאריות. למה הכוונה ציסטות ביליאריות? והאם גודל הציסטות הינו בעייתי? בתודה מראש

ציסטות בכבד אינן ממצא נדיר. לרוב מדובר בציסטות פשוטות אשר מצריכות מעקב בלבד. ציסטות ביליאריות הינן נדירות יותר מקורן בהרחבה של חלקים שונים של צנרת המרה (מרה = BILE ומכאן השם). מציע לפנות עם התשובה והתמונות למרפאת כבד

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה