בדיקות לצליאק תוצאות שונות בהפרש של כחצי שנה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/12/2019 | 17:08 | מאת: דקלה

לפני כחצי שנה עשינו לביתנו בת ה 4 בדיקות לנוגדנים לצליאק ב 02.06.19 התקבלו העאכיה הבאים: שם הבדיקהTRANSGLUTAMINASE_IgA תוצאה200.40 U/mL בוצעה בעקבות בדיקה זו גסטרוסקופיה בהרדמה מלאה שלא הדגימה נזק במעי ועל כן התבקשה להמשיך באותה התזונה הרגילה ביום 01.12.19 חזרנו על הבדיקה בשינית שם הבדיקהTRANSGLUTAMINASE_IgA תוצאה15.40 U/mL והבדיקה הנוספת הדגימה כי שם הבדיקהENDOMYSIAL Ab תוצאהNegative תה יכולה להיות הסיבה לפער הזה?

ישנן מספר אפשרויות. לעיתים קיימים פערים בערכים שצוינו לא תמיד מודגם נזק במעי בביופסיות למרות רמת נוגדנים גבוהה ודרוש מעקב. מציע לפנות להערכה מסודרת במסגרת מרפאת ילדים / גסטרו ילדים

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה