קנדידה בוושט... מהם הסיכונים?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

25/10/2019 | 00:13 | מאת: מיכל

שלום, יש לי בקע סרעפתי וריפלוקס ואני מטופלת עם נקסיום פעמיים ביום שנים. בשנה האחרונה התחילה לי קנדידה בלשון שעברה לגרון ולוושט עקב העלאת מינון סטרואידים בשאיפה לאסתמה. קיבלתי פלוקנוזול רק לשבועיים ועדיין ישנה קצת צריבה בגרון, אך ההרופא לאסתמה מפחד לתת לי עוד פלוקנוזול כי אין לו ניסיון עם התרופה לאורך זמן. האם ישנם תסמינים לקנדידה בוושט שאם היא לא נעלמה לי אוכל לשים לב אלייהם? כי עד עכשיו לא היו לי תסמינים , אולי כי אני לוקחת נקסיום ויש לי ריפלוקס? ומהם הסיכונים של קנדידה בוושט במשך שנים? תודה מראש

יכולה להתבטא בהפרעות בבליעה ניתן לטפל שוב בפלוקונזול לפנות לגסטרואנטרולוג באופן מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה