רגישות ללקטוז האם באמת יש לי?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

02/08/2019 | 15:29 | מאת: אביב

שלום, שמי אביב בן 31. עשיתי בדיקת רגישות ללקטוז והרופא שלי שבדק אותה אמר לי שלדעתו לא בטוח שיש לי רגישות ללקטוז כי לפי הבדיקה הערכים עלו לערכים לא תקינים רק לאחר שעתיים מתחילת לקיחת התמיסה ולטענתו הבדיקות האלה לא באמת מדוייקות. האם לפי מה שאתם רואים יש לי רגישות ללקטוז? רגישות קלה מאוד? או שאין בכלל? ואשמח אם תמליצו לי מה לעשות כעת? להימנע לחלוטין ממוצרי חלב? אין לי כאבי בטן למיניהם אך מודה שלפעמים יש גזים וקצת נפיחות אך לא ברמה שמציקה כל כך...מוסיף את הבדיקה שתסתכל, תודה

02/08/2019 | 15:39 | מאת: אביב

האתר לא נותן לי להעלות תמונה של הבדיקה אז כותב את הערכים פה במקום. H2 lactose 0 ex air 12.00 H2 lactose 30 ex air 12.00 H2 lactose 60 ex air 4.00 H2 lactose 90 ex air 6.00 H2 lactose 120 ex air 25.00 H2 lactose 150 ex air 32.00 - H2 lactose 180 ex air

הבדיקה נחשבת לחיובית. אני מציע שתימנע ממוצרי חלב כניסיון, באם הדבר יעשה לך טוב תמשיך, אם ללא שינוי תחזור לחלב.

06/08/2019 | 15:57 | מאת: אביב

האם עליי לוותר לחלוטין על מוצרי חלב או שאני יכול עדיין לצרוך במידה מסויימת? תודה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה