קושי בבליעת אוכל ודלקת בוושט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

17/05/2019 | 13:09 | מאת: ענבל

שלום רב ב34 ללא בעיות רפואיות או היטוריה משפחתית סובלת כבר 7 שנים מצרבת שינוי בתזונה לא עזר, לפני שנה וחצי ביצעתי קולונסקופיה וגסטרוסקופיה שיצאו תקינות לחלוטין לפני שבוע וחצי אובחן אצל אף אוזן גרון דלקת בוושט ניתן טיפול , בימים האחרונים אני מרגישה שהאוכל עובר לאט או נתקע באיזור שמעט מתחת לבית החזה יותר לכיוון הסרעפת וכשאני שותה אני מרגישה אותו עובר יש לציין שזה לא תמיד מורגש בגסטופיה האחרונה צויין שהכל בוושט תקין. שאלתי היא: יש לי תור ביולי לגסטרו האם נשמע דחוף יותר? האם יכולה להתפתח בוושט בזמן כה קצר פתלוגיה חמורה? האם יש צורך לחזור על הבדיקה? לבצע בידיקה אחרת? תודה מראש

גסטרוסקופיה לפני שנה וחצי וקושי חדש בבליעה מצריך בשלב ראשון חזרה על הבדיקה תמשיכי בינתיים עם תרופות נוגדות חומצה עד לגסטרוסקופיה . במידה וגסטרוסקופיה תקינה אז מנומטריה של הושט

19/05/2019 | 16:03 | מאת: ענבל

האם נשמע דחוף או יכול לחכות חודשיים עד התור? האם בשנה וחצי יכולה להיות פתלוגיה מתקדמת חלילה?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה