שינוי ממושך באופי יציאות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/05/2019 | 21:59 | מאת: שרה

שלום, אני בת 67 ולפני כחצי שנה עברתי ניתוח לפרוסקופי לכריתת כיס מרה. לפני הניתוח היו לי יציאות תקינות. לאחר הניתוח אופי היציאות שלי הפך לנוזלי ותכיפות היציאות גדלה עד לכדי קושי בהתאפקות. מאז הניתוח לא היו לי יציאות תקינות. האם זה סביר לאחר פרק זמן שכזה לאחר הניתוח? האם אפשר לצפות לשיפור? כיצד אפשר לטפל בכך? תודה מראש.

יכול להיות שינויים בעיקר משנית להפרעה בספיגת ועיכול שומן בגלל שינוי בריכוז מלחי מרה- תתחילי לשנות דיאטה. אם לא מסתדר צריך לברר בעיות אחרות והרשימה ארוכה גשי למרפאת גסטרו ותתחילי בירור. כעקרון אם הבעיה משנית לבעית המרה גם לזה יש טיפול

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה