פענוח תוצאות בידקת נשיפה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/05/2019 | 14:00 | מאת: אורית

שלום, קיבלתי תוצאות בדיקת נשיפה 9.723 C13 UREA BREATH CALC ערכי יחוס 0.0-3.5. מהן אומרות התוצאות? יש ליחיידק? האם צריל טיפול? האם יש קשר לכך שאני מרגישה לחצים בחזה ובגב ושריפה באמצע החזה ומשתעלת המון?

זה אומר שיש חיידק וצריך לטפל בו שיעול ולחצים בחזה יותר קשור להחזר חומצי לושט בחלק מהמקרים וזה לא תמיד קשור לנוכחות החיידק אז בשלב הזה תקבלי טיפול לחיידק כי ברגע שמגלים צריכים לטפל גם אם הסימפטום הוא לא לגמרי טיפוסי לבעיה הטיפול לחיידק כולל בתוכו תרופות נוגדות חומצה. במידה ותגיבי טוב לטיפול אז כנראה שהסיבה היא בעיקר בעית החזר חומצי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה