רגישות ללקטוז תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/05/2019 | 21:57 | מאת: א

לאחר תקופה ארוכה בה אני סובל מגזים לעיתים תכופות ביצעתי בדיקת נשיפה ללקטוז והתוצאות הן: זמן 0 - 1PPM 30 דקות 2PPM 60 דקות 4PPM 90 דקות 1PPM 120 דקות 6 PPM 150 דקות 31 PPM 180 דקות 36PPM תוצאות אלו מראות שהבדיקה אינה תקינה וכי ישנה רגישות ללקטוז. השאלה מה עושים מכאן? האם זו אי סבילות קשה/קלה האם כדורי לקטז יכולים לעזור? האם להמנע באופן גורף ממוצרי חלב? האם זו יכולה להיות הבעיה שגרמה לי לגזים/עצירויות ? תודה רבה.

קודם כל אין לדעת לפי הערכים אם מדובר באי סבילות קשה או קלה משום שבדיקת נשיפה ללקטוז לא משקפת את הצריכה האמתית שלנו ללקטוז יש בה למעה חשיפה מוגזמת לכמות גדולה יותר של לקטוז ממה שאנחנו בפועל צורכים. שנית זה לא קשור לעצירות ואם אתה סובל מעצירות לרוב הנפיחות היא נמשנית לעצירות וצריך לטפל בה קודם כל. לאחר שמטפלים בעצירות ובהנחנה שתמשיך לסבול מנפיחות אז יש מקום להימנע ממוצרי חלב או לקחת תחליף לקטאז עם כל ארוחה חלבית.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה