ריפלוקס וסינוסיטיס...

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/03/2019 | 15:16 | מאת: גלית

שלום ד"ר, אני מאובחנת בריפלוקס כבר יותר משנה. בשנה האחרונה התפתח לי גם מן סינוסיטיס כלומר שורף באף ובלחיים.. אני מרגישה שהמיצי קיבה מגיעים עד לאף וגורמים לגירוי שם. עברתי הרבה בדיקות: גסטרוסקופיה- יצא תקין בדיקה שמאבחנת ריפלוקס שמחברים צינור לאף ל24 שעות- יצא שיש ריפלוקס בדיקה מונמטריה ושט- יצא בקע סרעפתי קל בדיקה התרוקנות קיבה- יצא שיש שהקיבה מתרוקנת לאט סיטי מערות פנים - יצא עיבןי רירית קל באף ובלחיים טופלתי ע"י לנטום תקופה ונקסיום תקופה כדור אחד ליום של 40 או 30 ... אז השיפור רק חלקי עדיין ממש סובלת מקשיי בליעה ליחה ולפעמים בחילןת גם ... איזה עוד טיפולים יש לבעיה ריפלוקס? הציעו לי לקחת 2 כדורים ליום למשל? או שיש תרופות אחרות חוץ מנקסיום\ לנטון או פעולה כרוגית\ ניתוח? אודה להתיחסותך כי אני מאוד סובלת בתודה

רפלוקס עשוי להתבטא בתסמינים מחוץ למערכת העיכול - לעיתים אפילו מייחסים אסטמה ותסמינים של אא"ג אך נדיר שזו הסיבה לסינוסיטיס. ישנן אופציות טיפוליות נוספות ביניהן העלאת הטיפול לפעמיים ביום כפי שציינת. ישנם תכשירים נוספים שניתן להיעזר בהם. במקרים קיצוניים מאוד ניתן לשקול גם התערבות ניתוחית. מציע לפנות עם כל הבדיקות שעברת להערכה מסודרת במרפאת גסטרו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה