אי שקט במערכת העיכול

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

02/03/2019 | 12:59 | מאת: דליה

בת 67 ידועה כסובלת מIBS מזה שנים בנוסף ריפלוקס ובקע סרעפתי קטן קולונוסקופיה אחרונה מפברואר 2015 תקינה.קולונוסקופיות קודמות בהפרש של 5 שנים כל אחת-תקינות.אין במשפחה רקורד של סרטן מעי גס. גסטרוסקופיה ינואר 2018 מימצאים קבועים של בקע סרעפתי. בדיקות דם מ15 מינואר 2019-כולל מרקרים סמנים מטבוליים,כולל עמילז/ליפאז כולל כימיה בדם,כולל אימונולוגיה-הכל תקין בשבוע האחרון ובמשך כל השבוע כאבי בטן ללא הפסקה הבאים לביטוי ביום אחד יציאות מרובות -כ5 ביום,לא יציאות נוזליות. יום שני יצאה אחת,יום שלישי אין יציאות ודומה צורת היציאה ביום בו היו יציאות מרובות היו צורות שונות בין צורה סטנדרטית הנחשבת לתקינה לבין צורת צינורות ארוכים ודי דקים,לבין צורת זיתים.למחרת ביום של יציאה אחת-צורה סטנדרטית.ומאז בין העצירויות השונות-צורת יציאות תיקנית. צבע היציאות תקין. אין דימום. לאורך כל השבוע תחושת אי התרוקנות חזקה -גם כשיש התרוקנות או גם כשאין עצירות. האי וודאות בהתנהלות מערכת העיכול-התנהלות המוכרת לי שנים-מכניסה אותי לחששות ולמתחים שמימלא אני מצוייה בהם כל הזמן מה את/ה מציע/ה? תודה

בפנייתך מתוארות תלונות אשר נמשכות שנים עם בירור שעל פניו היה תואם מבלי להיכנס לדקויות במגבלות של תשובה אינטרנטית. מציע לפנות לייעוץ מסודר.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה