רגישות יתר בתקופת המעבר..

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/12/2018 | 13:36 | מאת: Jomana

הי דוקטור ותודה על זמנך והתיחסותך אני הייתי בולימית במשך 20 שנה אני עכשיו בת 37 ולהיום אני 5 שנים נקיה מהקאות מחלימה מבולימיה יש לי בעיה אולקוס עושה גסטרו ואינדו סקופיה פעם בשנה מאז כמה שנים ..השאלה היא יש לי הרגשת חנק כזאת מהקיבה ב תקופות המעבר אסטמה ורגישות יתר בקיבה באביב ובסתיו..וגם השנה היה לי יובש וגירוד בכל הגוף..זה לא קרה לי בעבר.. אני מרגישה שהכל קשור לקיבה אני כבר שלוש שנים לוקחת ברביוטיקה באופן יומי קבוע..האם זה בסדר? ומה עצתך אלי בשביל שתהיה לי איכות חיים יותר טובה בתקופות המעבר..אני מאוד חלשה ועייפה בתקופות אלה מנטילת אנתי היסתמינים.?

לאור הרקע של אלרגיה חשוב לשלול מחלות מעי הקשורות לכך, כגון אסופגיטיס או גסטריטיס אאוזינופילית, שניתן לראות בביופסיות מהקיבה באם נעשו. אחרת, אינני מכיר מחלות 'עונתיות' של מערכת העיכול, ואז הטיפול הינו סימפטומטי בלבד- בניסיון לטפל במשככי כאבים, סותרי חומצה וכו'

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה