כאב עז סביב כל הבטן העליונה ועצירות נוראית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

21/05/2018 | 15:21 | מאת: בר

שלום רב, אימי בת 83 מזה שנים סובלת מעצירות וכאבים קשים בבטן העליונה. הוציאו לה גיס מרה לפני 30 שנה ומאז היא סובלת מחמיצות גבוהה בקיבה. לפני כשבועיים עברה ניתוח פתע עקב בקע כלוא. מאז הניתוח הסבל שלה הוכפל. עצירות קשה מאוד, טחורים ותחושה שהכל חסום. בחילות וצרבות. הרופאה אמרה שעליה לעבור אנדוסקופיה אבחנתית לדרכי עיכול עליונות . שאלתי היא: איפה אפשר לעבור את הבדיקה? בכל המקומות התור הקרוב בעוד חצי שנה אבל היא סובלת מאוד עכשיו. ב. מה אפשר לתת לה על מנת להקל את הסבל הנוראי בבטן? הכל נפוח והיא ממש מסכנה. הרופאת משפחה די אדישה ואני בתור הבת שלה מנסה לעזור לה. תודה על התשובה.

בדיקות מבוצעות הן במכונים והן בבתי חולים. מקרים דחופים ניתן לבצע גם באשפוז. לא ניתן להמליץ על טיפול תרופתי במסגרת פורום בהעדר אבחנה ברורוה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה