שימוש ממושך בגביסקון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/03/2018 | 21:24 | מאת: משה

שלום, אני בן 33 וסובל מריפלוקס שהחמיר בשנה האחרונה.הריפלוקס שלי מתבטא בכאבי גרון תמידיים, גוש בגרון ולא בצרבות. עברתי בדיקת גסטרו, ניטור PH ומנונטריה בסוף הבירור הרופא איבחן GERD ורשם לי נקסיום 40 פעמיים ביום ושמירה על דיאטה. לפי מה שקראתי בעצמי, המצב הספציפי שלי הוא לא GERD אלא LPR שזה בעצם הגעה של חומצה לגרון. להבנתי אחד האתגרים במצב זה זה לרפא את הדלקת בגרון אשר חוזרת בכל פעם שיש ריפלוקס אפילו אם התדירות שלו יורדת בעקבות דיאטה.תרופות. קראתי שגביסקון (Gaviscon), אשר יוצר קצף בכיבה, מאד יעיל במקרים אלו - השאלה שלי כמה זמן רצוף אפשר להשתמש בתכשיר? שבוע? חודש? שנה? אם לא ניתן להשתמש לאורך זמן, אילו הפסקות צריך לעשות בין טיפול לטיפול? תודה, משה

גביסקון לא אמור להיספג אלא פועל מקומית. לא ראיתי התייחסות ספצפית למגבלת משך שימוש בעלון לצרכן. ניתן להיוועץ ברוקח

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה