האם יש צורך בקולונוסקופיה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/03/2018 | 04:41 | מאת: דן

שלום אני בן 50 טרי. סובל מ IBS מזה 30 שנה (שלשולים באים והולכים, כאבי בטן מעירים מוקדם בבוקר, 4 יציאות ביום, ללא שינוי משמעותי כבר 10 שנים). בצעתי בדיקת קולונוסקופיה בהרדמה לפני 10 שנים בגלל דימום, יצא תקין והובחנתי עם טחורים. מאז אחת לכמה חודשים ויותר, דימום בהיר קל מלוווה בצריבה בזמן ניגוב. רופא המשפחה לא מצא לנכון לבצע עוד קולונוסקופיה. יש לציין שאין הסטוריה של סרטן מעי במשפחה, אני רזה מעולם לא עשנתי, טבעוני כבר 10 שנים, עוסק הרבה בספורט. לפני שבוע במסגת בדיקות כלליות בוצעה גם בדיקת דם סמוי עצמית בצואה. יצאה תקינה. השאלה היא פשוטה, בהתחשב בכל התמונה, האם יש צורך בבדיקת קולונוסקופיה לרגל גיל 50? רופא המשפחה המליץ להמתין לגיל 55, אמר שבגלל אורך חיים, וגם IBS, ותוצאות בדיקת דם סמוי, אין כל דחיפות או הצדקה לביצוע קולונוסקופיה בשלב זה. אשמח לשמוע דעת רופא. תודה וחג שמח.

דימום בזמן ניגוב בגיל 50 מצריך הערכה אנדוסקופית חוזרת (קולונוסקופיה)

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה