צרבות ואוכל שעולה לושט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/03/2018 | 09:30 | מאת: אורית נס

אני בת 44 די רזה, בתקופה האחרונה,סובלת מצרבות ממש לא נעימות,בדקתי איזה אוכל וכו,אבל אני ממש פוחדת לאכול כמעט כל דבר, כמו כן מה שהכי קשה לי זה שהאוכל עולה לי לושט ואני כמעט נחנקת, בעיקר בערב שבת בו אני אוכלת יותר מן הרגיל, שאלתי מה לדעתכם זה? מה הטיפול? איך מאבחנים זאת האם הבדיקה מפחידה ? האם החזק כיב ושטי, או התרופפת שער?ואם כן האם יש טיפול חד משמעי לזה, אציין אנני לוקחת תרופות נגד זה בשום אופן, כמו כן אני נוטלת ציפרמיל ..אודה למשוב כדי שלא אסתובב סתם בן רופאים תודה

מציע לפנות בצורה מסודרת לרופא המשפחה או גסטרואנטרולוג על מנת להחליט על בירור / טיפול מתאים. ברמת העיקרון ניתן לנסות טיפול בסותרי חומצה ובמקביל להשלים בירור אנדוסקופי בהתאם לתמונה הקלינית. (גסטרוסקופיה). ניתן יהיה להרחיב את הבירור בהתאם לצורך ולתגובה לטיפול

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה