דלקת בוושט טיפול בנקסיום ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/02/2018 | 16:22 | מאת: אביב

שלום, גילו שיש לי דלקת בוושט, והרופא שעשה לי תבדיקה, אמר לקחת נקסיום, הבנתי שנקסיום הוא נגד החומציות, אבל לא מטפל בדלקת עצמה, אז איך מטפלים בדלקת עצמה ? אין איזשהיא אנטיביוטיקה ? ואם זה רק עם נקסיום, אז תוך כמה זמן הדלקת אמורה לעבור עם נקסיום כל יום ?

28/02/2018 | 17:26 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, בעיקרון הטיפול הינו לכחודשיים. המטרה הינה להפחית החומציות בקיבה ולאפשר לרירית הושט להחלים. לאחר מכן ממשיכים במינון נקסיום ודומיו הנמוך ביותר שאפשר או הפסקת טיפול ונטילת נקסיום SOS.

28/02/2018 | 17:28 | מאת: אביב

אז כרגע אני לוקח לשבועיים נקסיום 1 בוקר 1 ערב, ולאחר מכן כדור ביום, ככה למשך חודשיים ? נגיד ועברה הדלקת, חייב להמשיך לקחת נקסיום לכל החיים ?

21/03/2018 | 00:29 | מאת: אביב

אשמח אם תשיב לשאלה תודה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה