בדיקות הדמיה- ציסטה בכבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/02/2018 | 09:27 | מאת: משה

שלום גבר, בן 59, מצב בריאות תקין. עקב תחושת אי נוחות ומיחושים בבטן החוזרים מעת לעת בוצעו בשנים האחרונות: א. 2012- קולונוסקופיה תקינה ב. 3 בדיקות הדמיה בכולן מדווח: "כבד- לא מוגדל בעל הסננה שומנית" יתר הממצאים תקינים קיימת התייחסות לציסטה: בדיקת 2015- " " בהיקף אונה שמאלית הודגמה ציסטה בגודל 2.8 * 1.9 ס"מ, בעלת צורה לבלוארית מכילה מחיצות בתוכה( רושם שמדובר בצבר של ציסטות קטנות ולא בציסטה אחת." בדיקת 2016- " באונה השמאלית הציסטה הפשוטה הידועה, כעת 25 * 19 מ"מ." בדיקת 2017- "באונה השמלית ציסטה עם מחיצה 30 מ"מ." מה המשמעות של נתוני הציסטה?

25/02/2018 | 16:11 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, באופן עקרוני "ציסטה פשוטה" בכבד אינה דורשת מעקב. סימנים מחשידים לממצא משמעותי יותר אמורים להנתן על ידי הרנטגנולוג המפענח. במידה ויש ספק משלימים בדיקת CT תלת פאזי או MRIMRCP.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה