מעי רגיז ודיאטת FODMAP

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/02/2018 | 00:10 | מאת: משה

שלום רב, אני סובל שנים מIBS ולאחרונה הייתי בייעוץ עם רופא גסטרו והתחלתי טיפול תזונתי בדיאטת FODMAP. השיפור היה ניכר , משמעותי ודי מיידי ומעולם לא הרגשתי טוב יותר . הרופא הסביר לי שהדיאטה הזו היא לחודש וחצי כאשר לאחר מכן, התזונאית ואני נתחיל להציג מזונות שונים לקיבה ונקבל מושג מה בעייתי ומה לא. השאלה שלי היא לגבי נסיעה לחול בתום התקופה. כשאהיה בחו"ל כן ארצה להנות מהמאכלים ומדברים שונים שארצה לאכול, האם אכילה של מזונות שכלולים בFODMAP יחזירו אותי לנקודת האפס ויהרסו את כל ההתקדמות שעשיתי והשינוי שחל בקיבה?או שמא זה מצב הפיך וכאשר אחזור לארץ ואחזור לתזונה , אוכל להמשיך בהצגת המזונות החדשים? בתודה, שניר.

21/02/2018 | 09:04 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, תמיד אפשר לחזור לדיאטת FODMAP לא לדאוג. כן לזכור שאכילת מזונות FODMAP כמובן שיכולים לעורר את התסמינים מחדש.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה