שאלה חשובה הקשר בין הליקובקטור לגסטרסטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/02/2018 | 12:28 | מאת: מורין

שלום, רציתי לדעת במידה והטיפול המשולש נגד החיידק מצליח והחיידק מוכחד. האם ייתכן שדלקת גסטריטיס תימשך? או שזה תהליך טבעי וONCE אין חיידק גם נרפאת הדלקת? תודה,

12/02/2018 | 22:01 | מאת: ד"ר דן פלדמן

לגסטריטיס סיבות רבות! אחת מהן הליקובקטר. במידה ואין טריגרים אחרים, נצפה לראות נסיגה בדלקת לאחר הארדיקציה של החיידק. לעיתים כשהדלקת ממושכת מדי מתפתחים שינויים כרוניים כגון אטרופיה (ניוון) הרירית ואף יותר מכך שחלקם כבר אינם הפיכים ודורשים לעיתים מעקב.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה