עצירות כבר חמישה ימים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

10/02/2018 | 10:05 | מאת: נירה

שלום, אני בת 26 ,ביום שני עברתי ניתוח בברך. מיום שלישי ועד היום (שבת) לא הייתה לי יציאה ואני סובלת מעצירות. בשישי בצהריים לקחתי, על פי המלצת הרוקח, 20 מג שמן פראפין. כל הלילה הבטן שלי עשתה קולות אך עדיין אין יציאה. אני שותה כל בוקר כוס מעם פושרים עם שמן זית ולימון וממעטת לאכול כדי לא להכביד על הגוף. אני שותה מיץ תפוזים טבעי, אוכלת מעט תמרים ואבוקדו. אני מטופלת בכדור אחד של טרמדקס ביום שאני יודעת שהוא גורם לעצירות, מאז שישי בבוקר לא לקחתי כדור נוסף ועדיין- אין יציאה. אין לי הרגשה של צורך ביציאה בכלל אבל זה ממש מדאיג אותי שכבר חמישה ימים הגוף שלי לא התפנה. מה לעשות? האם לקחת כדור משלשל? תודה

10/02/2018 | 21:02 | מאת: נירה

לקחתי לקסעדין כדור אחד. כבר 11 שעות אחרי וזה לא עשה כלום.

12/02/2018 | 21:50 | מאת: ד"ר דן פלדמן

לנסות תכשירים טבעיים כגון מיץ שזיפים. דיאטה עשירה בסיבים, פעילות גופנית, שתייה מרובה של מים. שימוש בתכשירים כגון נורמאלקס (משלשלים אוסמוטיים). בכל מקרה השאלה מאוד כללית וייתכנו כמובן סיבות רבות ל"עצירות". אנא גשי להבדק על ידי הרופא המטפל שמכיר אותך.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה