מוטיליום לטיפול בליחה שקופה צמיגית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/02/2018 | 12:41 | מאת: מייק

שלום רב, אובחנתי לפני כ 3 שנים ב GERD (ארוזיות ופוליפ ) ולאחר מספר בדיקות גסטרוסקופיה ושימוש באומפרדקס אני כרגע נוטל אומפרדקס 20 מג פעם ביום, מאז אין יותר כאבים תקופתיים ובבדיקה האחרונה הראו הממצאים כי הכל נקי. רק לאחרונה הבנתי ש ליחה שקופה קשורה לכל נושא הגסטרו, סבלתי ממנה בעבר וגם כרגע ולא ציינתי זאת אפילו לרופא הגסטרו שלי מאחר ולא חשבתי שקשור... זה יכול להימשך חודשים או שבועות ואז נעלם... לפי מיטב הבנתי ההבחנה שלי היא GERD ומתייחסת לאיזור הושטת ואילו ליחה שקופה בגרון מאפיינת LPR המתייחס לחדירת מיצי קיבה לחלל הגרון / פה... האם בעקבות הנתון על הליחה קיים אצלי גם LPR ? רופא המשפחה המליץ לי על מוטוליום פעמיים ביום לטיפול במניעת הליחה...מה דעתך ? תודה על תשומת הלב. מייק

08/02/2018 | 14:45 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, צריך להזהר מטיפול ממושך במוטיליום שיכול להוביל להפרעות קצב. כמו כן אינני רואה קשר בין המוטיליום לליחה. יכול להיות שהרופא המטפל התכוון לתרופה אחרת. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה