תחושת התכווצות בחזה עליון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

27/01/2018 | 07:24 | מאת: דורון

שלום רב. לפני כחודש וחצי חוויתי מספר הולך וגובר של אירועים בהם הרגשתי התכווצות חזקה בחזה העליון, שהקרינה לתחושת כאב והתכווצות בגב העליון, לאורך שתי הידיים, לגרון ולתחושת מחנק. כל אירוע כזה נמשך כחצי דקה עד דקה. כאשר הכאבים נמשכו, בשבת בבוקר נסעתי למיון. צילום בית חזה ואקג יצאו תקינים. שוחררתי מהמיון עם המלצה לעשות אקג במאמץ. במהלך הזמן עד למועד האקג במאמץ, ההתקפים הלכו ופחתו אך הם נמשכו בתדירות של 2-3 התכווציות כאלה בשבוע. קיוויתי שהם יחלפו לגמרי אך בימים האחרונים הם חוזרים ביתר שאת, התקף אחד כזה ביום בשעות הערב שנמשך כדקה. אקג במאמץ יצא תקין לחלוטין. אשמח לשמוע את דעתכם בעניין. תודה רבה.

שלום לך, נא לפרט גיל, מחלות רקע. בכל אופן, לא נשמע ספציפי או מכוון. חשוב מאד שהשלמת בירור לבבי. בהימשכות התסמינים ובהקשר הקליני המתאים ניתן לשקו לבירור גסטרואנטרולוגי

29/01/2018 | 08:50 | מאת: דורון

תודה על התייחסותך. אהיה בן 50 באוגוסט. גובה 172 סמ, משקל 80 ק"ג. שומן בטני, כבד שומני. ערכי כולסטרול נורמלים, טרצליגרדים מעט גבוהים. ללא מחלות רקע כלשהן. עם השחרור במיבת החולים המליצו לבצע רק אקו במאמץ שיצא תקין לחלוטין. להבנתי בכך הסתיים הבירור הלבבי. האם היית ממליץ לעשות משהו נוסף בהקשר הלבבי? תודה!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה