ריפלוקס לרינגופרינגיאלי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/12/2017 | 01:00 | מאת: תומר

שלום, אני סובל שנה מריפלוקס לרינגופרינגיאלי, אחרי בדיקה של גסטרוסקופיה ללא ממצאים, ותשובה חיובית של ניטור חומציות אני לוקח נקסיום 40 מג מספר רב של חודשים ללא כל שיפור. הסבל העיקרי הוא עליית חומצה לאזור הלוע, צרידות וקושי בדיבור באופן קבוע והמון ליחה. הופיע לי גם פצע או סוג של צריבה בחלק התחתון של החיך, שלא עוברת ומאז הצרידות היא תמידית(מצורף תמונה) איך עוד אפשר לטפל בבעיה הזו, האם ניתוח ממולץ במקרה זה? והאם הצריבה נוצרת כתוצאה מהריפלוקס?

ישנן מצבים בהם צריך ניתוח אבל צריכים להיות בטוחים שאכן התלונות קשורות לרפלוקס

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה