טיפול באומפרדקס 20 מג' ליום

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

25/11/2017 | 01:02 | מאת: אילנה

שלום רב. לפני כשנה התחילו תופעות של צרבת, קושי בזמן בליעה, צרידות ושרפה בפה. לאחר בדיקה אצל א.א.ג נמצא כיש חשד לרפלוקס. לאחר ביצוע גאסטרוסקופיה - התשובה תקינה אך נמצא הליקובקטר . טופלתי בבעיה. בבדיקה חוזרת- תשובה שלילית להליקובקטר. הוחלט על מתן אומפרדקס . נאמר לי בשבוע הראשון לקחת 20מג' פעמיים ביום ובהמשך כדור אחד של 20 מג' לעוד 3 שבועות. הטיפול עוזר בערך ל-3 חודשים ולאחר תקופה הזו הכל חוזר. עכשיו אני שוב תחת הטיפול שהתחיל לעזור( נשאר לי עוד שבוע של 20מג' של פעם ביום) ופתאום הופיע מין לחץ באיזור הקיבה ובושט. לא תמיד קשור לאוכל. עלי להוסיף שתמיד(אפילו לא בזמן ההתקף) יש לי לרישות בלוע ובושט בזמן אכילת מזון חמוץ או חריף. מה עלי לעשות? להמשיך את אותו הטיפול לתקופה ארוכה יותר, לעבור לתכשיר אחר או להשאר על אותו התכשיר ולסיים בעוד שבוע? תודה רבה מראש. אילנה

קשה להתייחס באופן פרטני למקרה ספציפי או להמליץ על טיפול זה או אחר מבלי להכיר את כל הפרטים. באופן עקרוני ניתן לטפל בצרבות (בהנחה שאכן הגסטרוסקופיה תקינה) בעזרת תכשירים מקבוצת האומפרדקס - ניתן להחליף תכשירים או להיעזר בתרופות אלו לזמן מוגבל כשיש החמרה. מציע בכל זאת לפנות לייעוץ מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה