שלשול מעל שבועיים לסירוגין פעוט בן שמה ו 8 חודשים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

23/10/2017 | 14:29 | מאת: מיכל

שלום רב, בני התינוק חלה בוירוס ובעקבות חום ממושך טופל באנטיביוטיקה לוריד מסוג אוגמנטין לאחר 4 ימים של מתן אנטיביוטיקה הופסק הטיפול. בערך שבוע לאחר מכן החל שלשול שנמשך שבוע הפסיק ליום - יומיים הייתה צואה רגילה ואז שוב חזר לסירוגין השלשול ( מדובר ביציאות מימיות / רכות בצבע צהוב) וחוזר חלילה הפסיק ליומיים ושוב חזר היום . השאלה היא האם ייתכן שהאנטיביוטיקה גרמה לתופעה הזו? שנית , מה הטיפול המומלץ? ואיזה בדיקה צריך לבצע?

25/10/2017 | 05:13 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום ייתכן מאוד והאוגמנטין הוביל לכך, כדאי להוסיף פרוביוטיקה. לציין כי זה אינו פורום גסטרו ילדים ולכן ממליץ לפנות לפורום המתאים. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה