כאבים בפי הטבעת 3 חודשים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/10/2017 | 08:18 | מאת: שלומי

עקב כאבים של 3 חודשים בפי הטבעת פנימה והתכווצויות בבטן בבדיקה ידנית של פרוקטולוג אתמול הרגיש הפרקטולוג ממצא מישושי שנראה לו כפוליפ , קריפטה בחלק אחורי שאלתי מה הכוונה לקריפטה? במידה וזה אכן פוליפ, האם יכול להיות פוליפ שגורם לכאבים שהוא לא סרטני? האם מה שהוא מישש יכול להיות ממצא דלקתי? בשבוע הבא אני צריך לעבור בדיקת רקטוסקופיה אצל הפרוקטולוג

18/10/2017 | 09:27 | מאת: שלומי

יש לציין שאני בן 51, עברתי לפני חמש וחצי שנים בדיקת קולונוסקופיה ונכרת פוליפ היפרפלסטי ונמצאו סעיפים מרובים

19/10/2017 | 15:36 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום רב, כשהוא ציין קריפטה, הוא התייחס ככל הנראה לחשד לפיסטולה (תעלה שיכולה להתפתח על רקע סיבות שונות באזור הרקטום/תעלה אנאלית). כמוכן שייתכן פוליפ שאינו סרטני שיכול להוביל לסימפטומים שונים. לציין כי כאבי בטן תחתונה, יכולה לסמל מחלת סעיפים. בכל מקרה, התכנית היא נכונה, להשלים בדיקת רקטוסקופיה וכמו כן מומלץ לאחר כ5 שנים לבצע קולונוסקופיה חוזרת. בהצלחה.

19/10/2017 | 18:05 | מאת: שלומי

תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה