עמילאז גבוה, חלבון כללי נמוך

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/10/2017 | 21:39 | מאת: מאיה

בבדיקה שביצעתי יצא לי עמילאז מעל 300 וחלבון כללי מתחת לגבול התחתון. אין לי כאבי בטן. יש בחילות וחולשה. מה זה יכול להיות?

18/10/2017 | 04:58 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, עליית אמילאז יכולה להיות משנית למקור בלוטות הרוק, לבלב, בעיות בדרכי המרה, במעי הדק, מערכת הרבייה הנשית. תלונותיך כפי שעולות בשאלה אינן ספציפיות וחסר מידע רב. מציע בשלב הראשון לחזור על הבדיקה שוב, לראות אם אכן הערך מוגבר, האם הופיע בבדיקות קודמות, להרחיב בירור מעבדתי על ידי הרופא המטפל, להרחיב את הבירור בהתאם.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה