גסטריטיס -לקיחת כדור למרות שלא מקל על הסיפמטומים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/10/2017 | 07:28 | מאת: שירה

הי, בת 50 סובלת מגסטריטיס מזה כשנה. לפי בדיקת נשיפה ובדיקת גסטרוסקופיה אין הימצאות החידק פילורי. ניסיתי כחודשיים אומפרדקס ולא עזר. מאז לא לוקחת כלום והסימפטומים מן הסתם קיימים אך הם בשליטה שלי; אני אוכלת מספר ארוחות קטנות ביום, נמנעת מחריף, מטוגן ואלכוהול וע"י כך בד"כ שולטת בסימפטומים ולא סובלת מכאבים. לעתים נדירות כשאני במסעדה ואוכלת חריף או כמות רבה מדי הכאבים חוזרים. שאלותי: 1) האם העובדה שאיני לוקחת כדור כלשהו מגבירה את הסיכון להתפתחות כיב קיבה ו/או גידול בקיבה למרות שמירת תזונה נכונה והימנעות מגרימת כאבי בטן ביום יום? 2) במידה ואנסה כדור אחר וגם הוא לא יעזור לסימפטומים. האם הכדור הזה מגן על הקיבה בכל מקרה? גם אם הוא לא מקל על הסימפטומים?

14/10/2017 | 14:08 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, בעיקרון, לפי המידע בשאלך, אין אינידקציה למעקב אנדוסקופי במקרה שלך. לא פירטת את סוג הדלקת, המיקום בקיבה, חומרתה. בכל מקרה... לגבי התרופות כגון לוסק ושאר הPPIS, כיום אין המלצה לטיפול לטווח ארוך/"לזמן בלתי מוגבל" למעט מקרים ספציפיים שאינם במקרה שלך. כיום ההמלצה באופן הינה לא להמשך טיפול בתרופות אלו לתקופה ארוכה אם אין צורך בכך. ניתן להעזר בתרופות אלו SOS לפי הרגשתך. צריך לזכור שלכדורים אלו גם תופעות לוואי רבות חלקן "הוכחו יותר" וחלקן פחות כגון פגיעה בספיגת מינרלים שונים, פגיעה כלייתית, ירידה בצפיפות עצם, זיהומי מעי ועוד... לכן אם את "שקטה", ללא רקע משפחתי של ממאירות קיבה, ללא דגלים אדומים במעבדה, ללא כאבי בטן. אין צורך להמשיך את הטיפול באופן כרוני. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה