חוקן לקולונוסקופיה וגסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

27/08/2017 | 09:22 | מאת: מורן

שלום אני בת 22 ואני אמורה לעבור גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה הרופא משפחה אמר שהוא רוצה לתת לי גם חוקן, בדפי ההכנה לא מופיע שאני אמורה לעבור חוקן. ובבית המרקחת אמרו שאם לא מופיע אז אני לא אמורה לעשות. האם אני בכל זאת צריכה? אני לוקחת סהכ 4 כדורי לקסדין ו-2 שקיות פיקולקס.

27/08/2017 | 17:46 | מאת: יעל

היי מורן, אני לא רופאה, אבל יש לי (ולכל משפחתי) נhסיון לא מועט עם קולונוסקופיה. זה דיי נפוץ לעשות חוקן לפני בדיקת קולונוסקופיה. זה לא מסובך מדי וזה עוזר מאוד לרוקן את הקיבה כמו שצריך. במצב שהקיבה לא מרוקנת מספיק, הבדיקה יכולה לא להצליח ואז צריך לעבור את כל התהליך של ההכנה לבדיקה, והבדיקה עצמה שוב. כך שלדעתי האישית, עדיף לסבול עוד טיפה ולעשות חוקן מאשר לעבור את כל התהליך שוב. ובאופן כללי, הייתי סומכת יותר על הרופא שלך שאמר שהוא רוצה שתעשי חוקן, מאשר על רוקח בבית מרקחת. כנראה שיש דפי הוראות שונים (עם חוקן ובלי חוקן) והרופא בטח נתן לך את הדף בלי החוקן בטעות. בכל מקרה, אם הרופא ביקש, ומכיוון שחוקן לא מזיק בשום צורה - אין באמת סיבה לא לעשות. מקווה שעזרתי. ובהצלחה!

לא חובה להשתמש בחוקנים

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה