רגישות ללקטוז בגיל 27

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/08/2017 | 12:48 | מאת: עומר

שלום, אני בן 27 ולאחרונה החלו לי כאבי בטן (לעתים קלים מאוד ולעתים בינוניים), בעיקר לאחר שתיית חלב (כוס חלב). כמו כן היציאות יחסית רכות יותר לאחר צריכת חלב. בנוסף, לאחר שתיית חלב יש לי גזים מאוד יוצאי דופן יחסית לגזים הרגילים שלי. עד לפני חודשיים לא היה לי שום דבר דומה לכך ושתיתי חלב ללא כל בעיה. זה החל ממש לאחרונה. אני אוכל גם גבינה לבנה כל יום והרבה גבינה צהובה וזה לא משפיע עליי ורק כאשר אני שותה חלב יש לזה השפעה עליי (עשיתי ניסוי וראיתי שכאשר אני לא שותה חלב אז באמת אין לי כאבי בטן ואין לי גזים יוצאי דופן). 1. האם יכול להיות שנעשיתי רגיש ללקטוז בגיל 27? 2. האם יש דרך לבדוק זאת (דרך מהירה ופשוטה דרך קופ"ח)? תודה.

ניתן לבצע תבחין לקטוז דרך מכון גסטרו קרוב למגורים

14/08/2017 | 21:42 | מאת: עומר

מה תשובתך בנוגע לשאלתי הראשונה: האם הגיוני כי בגיל 27 נעשיתי רגיש ללקטוז בעוד שעד כה לא הייתי רגיש כלל וכלל? תודה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה