בעיות חומציות בקיבה וקרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

20/07/2017 | 20:43 | מאת: דין

שלום אני סובל מקרוהן קל בסוף המעי הדק (איליאום סופי). לאחר שאני אוכל ארוחות חלבוניות אני מרגיש שהאוכל יושב לי בקיבה המון שעות וכתוצאה מזה אני מרגיש עייפות כבדות וחוסר תיאבון למשך המון שעות (כ4 שעות בערך ). יש לציין שהארוחה היא ממש קטנה . האם יש בדיקה שאני יכול לבצע לצורך אבחנת רמת ה ph בקיבה ? האם כדי לי לנסות לבד חומצה הידרו כלורידית ולעקוב אחר שיפור? האם רמת החומציות מתקשרת איכשהו לקרוהן? תודה מראש. דין.

שלום לך, יתכן וקיים קשר לקרון, אך דרוש בירור נוסף לבעיה זו. אין בשום אופן ליטול חומצה!!

23/07/2017 | 18:18 | מאת: דין

תודה רבה לך דוקטור פאדי אבו בכר ! שאלה נוספת שעלתה לי , איזה בדיקות יש לנושא הזה ? האם גסטרוסקופיה יכולה לבדוק את רמת הPH בקיבה? או שיש שם אחר של בדיקה שאני יכול לעשות? אשמח שתציין בבקשה את שם הבדיקה. תודה מראש דין.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה