פירוש בדיקה להתרוקנות הקיבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/07/2017 | 15:28 | מאת: קרן

שלום, בת 33 ללא מחלות, עקב בחילות, הקאות וריבוי גזים עברתי לפני כמה שנים בדיקה של gastic emptying בבילינסון, התופעה ממשיכה עד ליום זה לפעמים, וכך רשום: בוצעו בדיקות סטטיות של הבטן במשך 4 שעות אחרי אכילה של ארוחה סטנדרטית מסומנת בטכנציום 99m פיטאט במינון של 1 מיליקירי. ממצאים: T1/2 - דקות 125 % שארית אחרי שעה - 66% % שארית אחרי שעתיים - 52% % שארית אחרי 4 שעות - 12% סיכום: הפרעה בהתרוקנות הקיבה. אז בקיצור: האם זה אומר שיש לי הפרעה כלשהי? מה היא בדיוק אומרת? עד כמה חמורים הממצאים? ומה הטיפול המוצע? תודה רבה !

קיימת כל הנראה הפרעה בתנועתיות דל הקיבה והתכווצותה, יש להמשיך הערכה לסיבה האפשרית והטיפול בהתאם

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה