חיידק blastocitis hominis

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/07/2017 | 08:41 | מאת: זהר

בני סובל מעצירויות ולעיתים שלשולים ובעיקר כאבי בטן חזקים לאורך כל היום שמתחזקים לאחר האוכל. לאורך כחודש. כמו כן ירד במשקל וסובל מכאבי אאש חזקים ועייפות רבה. בבדיקת צואה אובחן החיידק הנל. ניתן לו לטיפול פלג'יל לאורך 10 ימים במינון500 מג 3 פעמים ביום. קראתי באינטרנט שהטיפול הזה אינו יעיל לחיידק הזה. האם כך?

שלום לך, לא מדויק הרבה פעמים החיידק הנ"ל מהווה "ממצא לוואי" ולא את הבעיה האמיתית- חשוב במקרה של התלונות הנ"ל להפנות את המטופל להמשך בירור ושלילית מחלות אחרות

10/07/2017 | 16:04 | מאת: זהר

בהמשך לשאלה הקודמת.. רופא המשפחה התחיל לו טיפול פלאגיל כאמור. הוא לוקח כבר 3 ימים את הטיפול. כאבי הבטן הוחמרו. בחילה וחוסר תיאבון ותשישות רבה ביותר הופיעו. האם זה תקין? כמובן שאבקש מהרופא משפחה הפניה להמשך בירור אך האם להפסיק את הטיפול?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה