רפלוקס וחיידק הליקובקטר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/06/2017 | 18:03 | מאת: אור

לאחר תקופה ממושכת של בחילות כאבים בבטן ונפיחות ושלשולים והרגשה שמשהו תקוע לי בגרון הלכתי לרופא שאבחן לי רפלוקס וטופלתי ב40 מג נקסיום ללא שיפור. הוא התן לי הפניה לגסטרוסקופיה בהרדמה ובדיקה לניתור חומציות. שאלתי אם יש אפשרות שיש לי הליקובקטר כי גם לאחותי היה והוא צחק ואמר לי שאין קשר בין רפלוקס להליקובקטר. התעקשתי לבצע את הבדיקה והרופאת משפחה שלי הפנתה אותי ויצא שיש לי הליקובקטר זה עמד על 48.2 חזרתי אליו והוא טען שעדיין צריך לעשות גסטרוסקופיה כי אין קשר בין השניים. הייתי רוצה חוות דעת נוספת בבקשה... אם אתחיל טיפול אנטיביוטי והחיידק יעלם יש צורך בבדיקה? והאם באמת יש קשר בין השניים?

לפעמים היחס בין החיידק לרפלוקס הפוך מכיון שיכול להוריד הפרשת חומצה בקיבה. לאחר שמטפלים בחיידק לעיתים סימפטומים של רפלוקס מתגברים

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה