שאלה בנוגע לבדיקת גסטרו

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/05/2017 | 16:50 | מאת: בן

שלום! לפני כשלושה שבועות ביצעתי בדיקות גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה, שמיד לאחריהן הרופא אמר לי כי הכל תקין. יחד עם זאת, הוא שלח ביופסיות, שתוצאותיהן אמורות להגיע לאחר שלושה שבועות. לצערי היום התקשרתי ונמסר לי שעדיין אין תוצאות ואני מאד חושש. שאלתי היא אילו סוג של אבחנות יכולות להתקבל בתוצאות הביופסיות של גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה? כלומר- למה עליי לצפות? ובהנחה שהרופא אמר כי הכל תקין בבדיקות שעשיתי, האם תיתחן אבחנה לא טובה כלשהי בביופסיה? (למרות תקינות הבדיקות עצמן) האם יש קשר בין הדברים? אשמח לעזרה! תודה, בן.

באופן עקרוני ישנן מספר סיבות לנטילת ביופסיות כמו אבחנה של דלקת / נוכחות חיידק כמו גם כחלק מבירור של שלשול וכו' מציע לפנות עם תוצאות הביופסיות לייעוץ גסטרו מסודר.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה