שאלה לגבי אופן יציאות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/05/2017 | 01:03 | מאת: עידן

שלום, בן 39. זמן ישיבה בשירותים ליציאות מתארך יחסית למה שהיה בעבר. בהתחלה יוצא יחסית שוטף (עם התאמצות רגילה), אך ההרגשה שההתפנות לא מלאה, שעדיין צריכה להימשך היציאה, כלומר ההרגשה שיש עדיין יציאות שתקועות, ואז עם התאמצות סבירה יוצאות עוד יציאות שהולכות ומתמעטות, אך ההרגשה שעדיין יש ועם התאמצות נוספת יוצאת עוד יציאה ועוד יציאה, בצורת חתיכות בינוניות אך בעיקר קטנות, מופרדות אחת מהשנייה, כך שלכל חתיכה קטנה נדרשת התאמצות סבירה כדי להוציאה בנפרד. וכך מתארך זמן הישיבה בשירותים עד להרגשה של התפנות מלאה. כך שאם בעבר הייתי בשירותים כעד 20-25 דקות לכל היותר, זה עלה ליותר מחצי שעה ומגיע גם ל-40-45 דקות באופן הזה שתיארתי. זה מצב שמלווה אותי באופן קבוע בתקופה האחרונה. האם זה נראה סביר ? האם המערכת של היציאות תקינה ? פשוט זה לא נעים לשבת בשירותים לאורך זמן, ואני לא מבין למה מערכת היציאות, מתנהגת בצורה כזו. בעבר אצלי היתה יציאה מגובשת, רציפה שמסתיימת בזמן קצר יותר.

07/05/2017 | 01:08 | מאת: עידן

בהמשך לשאלתי הקודמת , רק לציין לפני שנתיים היה לי חיידק הליקובקטר וטופלתי בטיפול המשולש עד לשלילתו בבדיקות. האם יש קשר בין החיידק שהיה להתנהלות היציאות כיום.

מציע לפנות לרופא המשפחה / ייעוץ גסטרו מסודר

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה