האם כדאי לבצע קולונסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/05/2017 | 08:52 | מאת: לימור

שלום, בת 36 בריאה. מזה כמה שנים מעט דם בניגוב (ממש מעט) הייתי מספר פעמים אצל פרוקטולוג שאיבחן טחורים דרגה 2. הלכתי להתייעצות עם מומחה גסטרו. שאמר שאין התוויה לביצוע קולונסקופיה אבל אם אני לחוצה יאשרו לי את הבדיקה ואני צריכה להחליט בעצמי. מצד שני אני גם חוששת מסיבוכי הבדיקה עצמה (בכל זאת בדיקה פולשנית) לא מצליחה להבין האם כדאי לעשות קולונסקופיה או שאין בכך צורך אשמח לשמוע מה דעתך. תודה!

לא ניתן לתת המלצה מעין זו במדיה זו. ישנם מספר פרמטרים חשובים נוספים כמו סיפור משפחתי, אנמיה וכו בכל מקרה ממליץ לפנות לייעוץ גסטרו מסודר על מנת לקבל החלטה מושכלת.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה