וירוס ויראלי בקיבה בעונת מעבר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

19/04/2017 | 14:38 | מאת: מורן

שלום, אני בת 21 ובחודשיים האחרונים סובלת מיציאות רכות. בדרך כלל זה קורה לי בעונת מעבר כל שנה בתקופה הזו וזה נמשך מספר ימים, הפעם זה ארוך מהרגיל. דבר נוסף מאוד מאוד מוזר שקורה לי זה שגם אחרי שאני מבקרת בנוחיות לאחר כמה שעות הבטן שוב מתנפחת ואני מרגישה תקופה ארוכה שקיבה לא נפתרת מהכול... אני מנסה בשירותים אני מרגישה שיש.. וכלום לא יוצא.. ביום יום היציאות רכות ואז פשוט אני מרגישה שיש עוד אני נכנסת לשירותים מנסה. מרגישה שיש וכלום לא יוצא והבטן נפוחה לי נורא.. מה זה יכול להיות זה כבר פוגע ביום יום שלי. קבעתי תור לרופא אך בינתיים אני שואלת כאן. מעולם לא סבלתי מבעיות בקיבה, מאז ומתמיד היציאות היו סדירות.. מה קורה לי? תודה..

21/04/2017 | 21:49 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, לתחושת חוסר התרוקנות סיבות שונות, חלקן אנאטומיות, חלקן פונקציונאליות וחלקן קשורות להפרעת תנועתיות כגון טנזמוס. בכל מקרה ממליץ כפי שתכננת לגשת למרפאת גסטרו להמשך בירור. לשקול ביצוע קולונוסקופיה. כמו כן ממליץ מעבר על הדיאטה היומית עם דיאטנית, יכול גם לעזור בתחושת המלאות והתפיחות הבטנית- גם בנוגע לתלונות אלו ניתן לעבור בירור במרפאה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה