חוות דעת נוספת על מצב בריאותי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/04/2017 | 01:47 | מאת: נתי

שלום רב. מזה כשנתיים אני סובל מכאבי בטן. התחלתי את תהליך הבדיקה לפני חצי שנה. הממצאים שברשותי - גסטרוסקופיה - הצביעה על Hp וגסטריטיס. קלונוסקופיה - Fragments of small intestinal mucosa show reactive lymphoid tissue, supported by Cd20, cd3 bcl2 and Ki67 Immunostain. הייתי היום אצל הרופא המומחה בשביל לפענח את הבדיקה, הוא טוען שהמכון ששלחו את הבדיקה לא פרטו כמו שצריך את בתוצאות ואי אפשר להבין מהם כלום ולכן צריך לעשות קלונוסקופיה שוב רק הפעם במקום אחר! הם זה יכול לקרות? האם אתם מבינים מה אמרו בבדיקה? מחפוש באינטרנט עולה כי lymphoid tissue supported by Cd20 אומר על רקמת לימפומה פעילה ברירית, השאלה האם יכול להיות שהרופא מפספס דבר כזה גדול ואם כן האם כדי ללכת לרופא פרטי? אודה על תשובתכם, נתי.

16/04/2017 | 12:33 | מאת: נתי

בנוסף, התוצאות האלו הם של הביופסה. הרופא שעשה לי את הקלונוסקופיה אמר שהוא ראה בליטות בגדלים שונים עם אודם ללא כיבים. חשוב לציין שעשיתי בדיקות צואה ודם ושתן כולל בדיקה לרמת הדלקת בצואה והכל היה תקין.

19/04/2017 | 14:04 | מאת: ד"ר פלדמן דן

שלום, לא ניתן במסגרת פורום זה להתייחס לשאלתך, ממליץ, לגשת לרופא המטפל.

19/04/2017 | 15:34 | מאת: נתי

האם קראת את הכתוב? הלכתי כבר לרופא המטפל. הוא אמר לי שאי אפשר להבין מהתוצאות כמעט כלום וצריך לעשות עוד הפעם, רק שהפעם אני יעשה במסגרת בית חולים ולא דרך המקום שעשיתי בו את הבדיקה. השאלה העיקרית שלי היא האם באמת לא ניתן להבין ואני באמת צריך לעבור את הקלונוסקופיה הזאת עוד הפעם? האם התוצאות של הבדיקה לא אומרות שזה לימפומה פעילה? בבקשה תעזור לי בזה, אני ממש אובד עצות.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה