כאבי בטן כבר שבועיים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/04/2017 | 18:32 | מאת: דודי

שלום רב אני מרגיש כבר שבועיים כאב בטן בכול חלקי הבטן וטעם של תרופה מתוקה בפה..הרופא משפחה שלח אותי לאולטרה סאונד של הבטן..אבל התור עוד הרבה זמן ובינתיים אני מאוד סובל..זה פחות כאב בטן יותר תחושה מאוד לא נעימה וחולשה ברגלים וכאב ראש..אםשר לקבל ייעוץ מה ההבחנה או לאיזה בדיקה ללכת?? תודה

17/04/2017 | 08:15 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, חייב לומר שהתלונות שמועלות אינן ספציפיות.... בסוכרת עלה ריכוז הסוכר ברוק ועלול לגרום לטעם מתוקבחלק מהאנשים הסיבה לטעם מתקתק בפה, היא הצטברות קטונים בדם והופעת ריח אצטון דמוי תפוחים בהבל הפה. בחלק מהמקרים זו תגובה לשתיית יתר של משקאות ממותקים, משולבת בשינויי התחושה למתוק. בחלק (נדיר) התחושה מתעוררת בגלל בעיה במוח באיזור העצבוב לחוש הטעם. ממליץ בשלב הראשון לשלול סכרת והמשך בירור על ידי רופא המשפחה.

17/04/2017 | 20:52 | מאת: דודי

שלום ד״ר תודה על התשובה רציתי לשאול עוד שאלה בעקבות מה שרשמת על בעיה בעצב הטעם בראש. דבר ראשון עשיתי בדיקות דם הרופא משפחה אמר שהסוכר תקין והדבר השני הטעם המתוק וכאבי בטן התחילו ..לאחר שהייתי צריך להתחיל טיפול עם ציפרלקס..והכדור לא עשה לי טוב והפסקתי..הרופא משפחה טען ש1/4 כדור ציפרלקס...לא יכול לעשות כלום...לי הכדור עשה כאבי ראש ובטן כבר שבועיים..האם יכול להיות קשר ?? תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה