תהליך ציסטי ונגעים נוספים בכבד ועוד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/04/2017 | 22:44 | מאת: עוז מור

אשתי בת 71 עברה סונר ואח"כ CT עם שתיה, ללא ועם חומר נגוד, לאור כאב בבטן. בכבד נמצא תהליך ציסטי בכיפת האונה הימנית כ 3.5 ס"מ קוטר. נגעים נוספים קטנים, כ 6 מ"מ ועוד ב 2 אונות הכבד. בלבלב ספק נגעים קטנים בודדים (אולי לובולציות של שומן?) קיבה: רושם שדופנה מעט מעובה. מה המסקנות, מה רצוי לעשות בהמשך?

17/04/2017 | 08:10 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, לגבי הכבד במידה ומדובר בציסטות פשוטות - למעקב הדמייתי. לגבי הקיבה- יש להשלים גסטרוסקופיה על מנת להתייחס לממצא בקיבה, לאפיין אותו ובמידת הצורך לדגום אותו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה