טפול בגסטריטיס - אומפרזול שלא עוזר. מבקשת המלצה לטפול חלופי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

08/04/2017 | 09:45 | מאת: אסתי

שלום, בת 50 סובלת מזה חצי שנה מכאבים בבטן עליונה, תחושת מלאות מוקדמת ואי יכולת לאכול כמויות רבות. כמו כן, יש הקלה בעת האכילה אך בסוף הארוחה תחושה שכאילו האוכל נתקע בגרון. בדיקת גסטרוסקופיה וביופסיה הראו שיש דלקת אך אין הימצאות החידק פילורי. והאבחנה היא: גסטריטיס. קיבלתי מרשם לאומפרזול ואני לוקחת כדור פעמיים ביום חצי שעה לפני הארוחה. עברו 40 יום של לקיחת הכדור ואין שיפור בסימפטומים. האם יש טעם להמשיך לקחת הכדור? והאם יש טפול חלופי שכדאי לנסות? (לפני האומפרזול ניסיתי במשך חודשיים להמנע מגלוטן וזה לא עזר. ניסיתי גם את דיאטת FODMAPS במשך חודש וגם לא עזר).

09/04/2017 | 18:27 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, במקום אומפרזול אפשר לנסות נקסיום. לגבי הקושי בבליעה ממליץ להיוועץ שוב ברופא המטפל על מנת לאפיין טוב יותר את התלונות ולנסות להבין האם יש מקום למנומטריה/בירור מוטיליטי... לגבי כאבי הבטן, אפשר לנסות לבצע מיפוי התרוקנות קיבה ובהתאם לתוצאות לטפל. חג שמח.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה