הכנה לקולונוסקופיה?????

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/04/2017 | 13:08 | מאת: לימור

שלום רב! אני צריך לעבור בדיקת קולונוסקופיה בשעות הבוקר שאלתי היא מתי אני אוכל לאכול אוכל מוצק כמו לחם לבן וביצה לדוג' ביום שלפני מהוא הזמן הסופי שאני מתחיל רק עם נוזלים ושנית האם מותר לאכול ארטיק קרח בצבע לבן? והאם ביום האחרון מותר שתיה מוגזת שקופה כמו ספרייט או סודה? או מים שקופים בטעמים ללא חתיכות פרי תודה מראש

05/04/2017 | 12:35 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, הערות כלליות לגבי ההכנה מבחינת דיאטה: 5 ימים לפני הבדיקה אין לאכול פירות וירקות (חיים ומבושלים), לחם חי, לחם שחור, סובין וקווקר, גרנולה, דגני בוקר (דגנים מלאים) ושאר מזונות עתירי סיבים ושארית, מיצים טבעיים סחוטים או מיצים עם חתיכות של פרי. 5 ימים לפני הבדיקה מותר לאכול מוצרי חלב, לחם לבן, ביצים, מרק צח, דגים, עוף, בשר, פסטה, מיצי פירות וירקות מסוננים (לא מיץ סלק), ג'לי ושתייה חופשית. !!!- לשים לב: יום לפני הבדיקה מומלצת כלכלה נוזלית בלבד הכוללת: תה, מים ממותקים, מיצים צלולים מסוננים, מרק עוף/בקר צלול ג'לי קפוא. ביום הבדיקה ניתן לאכול בבוקר פרוסת לחם ולשתות ללא הגבלה נוזלים צלולים בלבד. ניתן להמיר את שתיית המים בשתיה מתוקה / מוגזת. בהצלחה!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה