ריפוי כיב בקיבה על ידי כדורים/תזונה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/03/2017 | 23:22 | מאת: שם

שלום רב, רציתי לדעת מה אחוזי הריפוי של כיב בקיבה על ידי נטילת סותרי חומצה? כמה זמן בממוצע צריך לנטול את הכדורים סותרי החומצה על מנת שהכיב יתרפא? האם במידה ואקפיד בצורה משמעותית על תזונה נטולת חומציות ניתן יהיה להביא לריפוי הכיב על ידי תזונה בלבד ללא שום כדורים? ( הבנתי שלכדורים יש גם השפעות לא טובות על הקיבה...)

03/04/2017 | 05:51 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, חשוב להבין מה הגורם לכיב הקיבה (תרופות ממשפחת הNSAIDS, הליקובקטר, אחר). משך הטיפול (וכנ"ל גם אפקטיביות סותרי החומצה) משתנה בהתאם לגורם, אך בעיקרון במצב של כיב קיבה אנחנו מבקשים לחזור על הגסטרוסקופיה לאחר כ8 שבועות כדי לתעד ריפוי מלא של הכיב. דיאטה היא מרכיב חשוב, אך בעיקרון לא מספק במידה וקיים כיב.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה